U trendu

Vodoinstalater otkrio neverovatno koristan trik za čišćenje WC šolje: Kupatilo će blistati za 10 minuta

Vodokotlić se mora redovno održavati kako bi pravilno radio.

Bez brige, ako reagujete na vreme, možete ga sami očistiti uz pomoć sastojaka koje već imate u kući i neće biti potrebe za profesionalnim intervencijama.

Na YouTube kanalu „Uradi sama – Ideje za kreativce“, žena je otkrila trik za čišćenje vodokotlića i WC šolje koji joj je pokazao vodoinstalater.

Za čišćenje vodokotlića:

  • limuntus
  • boca sa raspršivačem
  • alkoholno sirće 9%

Na bocu staviti manji levak, pa u njega sipati oko 50 grama limunske kiseline, što je otprilike pola kesice. Zatim sipajte sirće i promešajte sve.

Pre upotrebe ovog spreja, skinite poklopac sa vodokotlića.

Poprskajte sve delove vodokotlića, a zatim u vodu koja je unutra sipajte ostatak kesice limuntusa i litar sirćete. Bilo bi dobro da nakon toga ispustite svu vodu iz vodokotlića, a onda sipate vruću.

Limunsku kiselinu i sirće ostavite da stoje sat vremena.

Za čišćenje WC šolje

Isprskajte WC šolju ostatkom spreja. Miris ovog spreja nije baš prijatan, pa po želji u njega na početku možete dodati i neko eterično ulje. Kada isprskate celu WC šolju, ostavite da malo odstoji, a onda četkom dobro sve izribajte.

Ako vam se na obodu WC šolje stvara kamenac i pojavljuje se ono ružno crvenilo, možete dodatno naprskati wc papir i zalepiti na obode. Takođe ostaviti da odstoji, pa sunđerom prebrisati, piše Kurir.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.