U trendu

Vodoinstalater otkrio trik za čišćenje WC šolje: Sastojke imate u kući, očistiće sve bez hemije

Kada čistimo WC, često preskočimo vodokotlić, ali i on je prljav. Zato je bitno čistiti ga redovno. Kada skinete poklopac vodokotlića u svom WC-u, nemojte se iznenaditi ako vas dočeka velika prljavština.

Da, prilikom čišćenja šolje mnogi zaboravljaju da se i on mora održavati kako bi pravilno radio. Bez brige, ako reagujete na vreme, vodokotlić možete sami očistiti uz pomoć sastojaka koje već imate u kući i neće biti potrebe za intervencijama.

Na jutjub kanalu „Napravi sama – Ideje za kreativce“, žena je otkrila trik za čišćenje vodokotlića i šolje koji joj je pokazao vodoinstalater. Za čišćenje će vam biti potrebna limunska kiselina, flašica sa raspršivačem i alkoholno sirće.

Na flašicu stavite manji levak, pa u njega sipajte oko 50 grama limunske kiseline, što je otprilike pola kese. Zatim sipajte sirće i promešajte sve. Pre upotrebe ovog spreja, skinite poklopac s vodokotlića. Poprskajte sve delove vodokotlića, a zatim u vodu koja je unutra sipajte ostatak vrećice limunske kiseline i litar sirćeta. Bilo bi dobro da nakon toga ispustite svu vodu iz vodokotlića, a onda sipate vruću. Limunsku kiselinu i sirće ostavite da stoji sat vremena.

Za čišćenje šolje

Poprskajte šolju ostatkom spreja. Miris ovog spreja nije baš prijatan, pa po želji u njega na početku možete dodati i neko eterično ulje. Kada poprskate celu šolju, ostavite da malo odstoji, a onda četkom dobro sve izribajte. Ako vam se ispod ivice školjke stvara kamenac i pojavljuje ono ružno crvenilo, možete dodatno poprskati toaletni papir i zalepiti na ta mesta. Takođe, ostaviti da odstoji, pa sunđerom prebrisati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.