U trendu

Vodonistaleter otkriva: „Ovo je jedina stvar koja vam treba ako vam se širi neprijatan miris iz odvoda“

Jedan vodoinstalater je otkrio kako se na najlakši i najjeftiniji način rešiti dosadnog smrada koji vam se ponekad javlja iz odvoda lavaboa.

Jak i neprijatan miris obično nastaje zbog začepljenih odvoda jer se ostaci hrane i drugi otpadni proizvodi mogu nakupiti tokom vremena. U razgovoru za Express.co.uk, vodoinstalaterski stručnjaci iz BlockBustersa otkrili su kako vlasnici kuća mogu zauvek da uklone smrad.

Nije samo vaš kuhinjski odvod ono što može da smrdi, profesionalci kažu da ako imate neprijatne mirise u kupatilu, oni mogu da dolaze i iz podnih odvoda. Kao i u kuhinji, ostaci sapuna, kose i druge naslage mogu dovesti do neprijatnih mirisa.

„Najbolji kućni lek“ za ovo je upotreba izbeljivača, ali gradski vodoinstalateri preporučuju da ga razblažite vodom kako bi se posao malo bolje obavio. Ne samo da će ovo pomoći da bočica izbeljivača traje duže, već će i učiniti da deluje efikasnije.

„Da biste se rešili lošeg mirisa – i naslaga u odvodu – možete pomešati jedan deo izbeljivača sa jednim delom vode i sipati ga u odvod“, objasnili su.

Takođe je važno napomenuti da iako je u redu mešati vodu i izbeljivač zajedno, nikada ne bi trebalo da mešate druge proizvode za čišćenje zajedno. Ovo bi moglo da izazove gadan problem sa potencijalno fatalnim posledicama – zato se klonite toga.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.