U trendu

Vratite belinu PVC prozorima i vratima: Zasijaće kao novi uz preparat od svega 40 dinara

Nije lako održavati dom u besprekornom stanju. Iako se održavanje PVC stolarije na prvi pogled čini kao jednostavan zadatak, ipak to nije baš tako. Vremenom se mogu pojaviti žute fleke i može se nakupiti masnoća. Ipak, postoji trik koji olakšava čišćenje i vaša stolarija će zablistati bez napora.

Komercijalni proizvodi za uklanjanje fleka mogu oštetiti PVC stolariju, a ponekad su i prilično skupi. Zbog toga su domaćice pronašle prirodno rešenje. A potreban vam je samo – limun.

Iscedite sok jednog limuna i nanesite ga na fleke koje su se pojavile na PVC stolariji – na vratima i okvirima prozora, tamo gde je plastika promenila boju. Ostavite da sok deluje oko pet minuta, a zatim istrljajte čistom krpom od mikrofibera.

Nakon što se fleke skinu, upotrebite vlažnu pamučnu krpu kako biste uklonili preostali limunov sok. Za dodatni efekat, možete pomešati limunov sok s malo soli. Ova kombinacija će zajedno očistiti i najtvrdokornije fleke s PVC vrata ili prozora, ostavljajući ih sjajnima kao da su novi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar