U trendu

WC šolja mirisaće bolje od parfema: Sredstvo od 3 sastojka koje uklanja neprijatne mirise kao od šale

Napravite sami loptice za WC šolju koje uništavaju sve bakterije i ostavljaju predivan miris.

Za pripremu ovih loptica biće vam potrebni limuntus, soda bikarbona i bilo koje eterično ulje. Najbolje bi bilo ulje sa antibakterijskim dejstvom (na primer lavanda ili limun).

Potrebno vam je:

Silikonska lopatica (može plastična ili drvena kašika), dublja činija, raspršivač i silikonski kalupi (nije obavezno).

Kako pripremiti:

Na 1 jedinicu limuntusa potrebno je 2,5 jedinice sode bikarbone i 25-30 kapi eteričnog ulja.

U dubljoj činiji promešajte limuntus i sodu. U smesu dodajte eterično ulje i ponovo dobro promešajte. Ukoliko želite, možete dodati i prehrambenu boju u prahu. U raspršivač sipajte vodu, najbolje je koristiti prokuvanu hladnu vodu.

Poprskati smesu iz raspršivača i promešati. Ne vlažiti previse! Zbog veće količine vode, limuntus i soda će momentalno stupiti u reakciju, smesa „prokuva“ i od loptica neće biti ništa. Potrebno je prskati i mešati smesu desetak puta. U silikonske kalupe kašikom ili rukom (obavezna je rukavica) preručite pripremljenu smesu.

Ako jače ispresujete smesu u kalupima, loptice će se duže vreme rastvarati u vodi. Prepuniti kalupe, napunite ih malo više od polovine, da bi smesa mogla još malo da raste. Ostavite loptice na sobnoj temperaturi da se osuše 3-4 sata, a zatim ih čuvajte ih u plastičnoj kutiji ili u staklenoj tegli.

Način korišćenja:

Jednostavno, bacite mirišljavu lopticu u wc šolju. Za vreme delovanja ona osvežava i miriše. Možete ih poređati u kupatilu, veoma lepo mirišu, a kada izgube svoj miris, samo ih ubacite u WC šolju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.