U trendu

Za dva minuta očistite celo kupatilo: Sve će sijati, bez ribanja i jake hemije

Mnoge domaćice izbegavaju jaka hemijska sredstva za čišćenje doma, a posebno treba biti oprezan u kupatilu.

Dugo ribanje pločica i sanitarija uz korišćenje kiselina i drugih jakih hemikalija može biti vrlo opasno, naročito zato što udišete toksična isparenja u skučenom prostoru. Zato su odlični saveti popularne tiktokerke Karoline Mekoli koja najčešće koristi alkoholno sirće i sodu bikarbonu.

@carolina.mccauley

How to deep clean your bathtub 🛀🍃 #cleaningtips #cleaning101 #cleaninghacks #cleantok #nightin

♬ Sunday – HNNY

Mnogima već omiljena sredstva, ona koristi na vrlo praktičan način, tako da štedi na vremenu ali i ovim sastojcima. Da bi skratila vreme ribanja slavina, ona prvo natopi krpe od mikrofibera alkoholnim sirćetom pa njima obmota česme. Zatim naspe malo sode bikarbone u otvor slivnika i prelije sirćetom da očisti odvod, a po kadi sipa sodu u tankom sloju.

Preko toga, Karolina isprska i malo deterdženta za sudove pa zatim sunđerom brzinski prebriše kadu – soda deluje kao prirodno abrazivno sredstvo, a deterdžent rastvara prljavštinu. Na kraju, kadu ispere toplom vodom kako ne bi ostali tragovi sušenja.

Još jedan savet: kad skinete krpu od mikrofibera sa slavine, slobodno njom izglancajte i kadu – daće joj poseban sjaj i sprečiti stvaranje naslaga kamenca tokom daljeg korišćenja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar