U trendu

Za manje od 100 dinara napravila domaće tablete za pranje sudova od prirodnih sastojaka, mnoge je obradovala

Mnoge zabrinjava podatak da se u tabletama za pranje posuđa nalaze teške hemikalije koje se mogu zadržati na posuđu i posle ispiranja. Zato je korišćenje domaćih prirodnih proizvoda zdravije i ekološki značajnije.

Jedan recept domaćice koja je u vreme pandemije rešila da se potpuno posveti zdravom načinu života mnoge je obradovao, jer je uključivao i odbacivanje svega što nije prirodno.

Od poznatih, jeftinih i dostupnih sastojaka apsolutno je moguće da napravite prirodne tablete za pranje sudova. Ova gospođa tvrdi da je ušteda ogromna, a posebno je radosna što je okrenula leđa teškoj hemiji.

Za 18 prirodnih tableta za suđe vam treba:

  • sok od jednog (i po) limuna
  • kalup za led
  • 100 g sode bikarbone
  • 100 g limuntosa (limunske kisline)
  • 100 g soli

Priprema:

Prvo pomešate suve sastojke, a onda polako dodajete sok od limuna (ne odjednom) i mešate dok ne dobijete glatku teksturu. Smesa ne treba da bude retka, već konzistentna.

Nakon toga stavite smesu u kalup za led i najvažnije je da dobro utapkate prstima i sabijete je. Na ovaj način neće se raspadati kada je budete koristili. Nakon 24h provedenih u zamrzivaču, tablete su spremne. Držite ih u frižideru i koristite jednu tabletu za jedno pranje.

(Espreso/Srbija danas)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar