Za ne daj Bože: Svaka porodica bi ove stvari trebalo da ima kod kuće

Bićete spremni za skoro svaku neočekivanu situaciju…

Za zdravlje i bezbednost vaše porodice važno je da u svom domu držite sledeće stvari.

Pribor za prvu pomoć

– Podrazumeva se da u kuhinji treba da imate kompletno opremljen pribor za prvu pomoć – kaže inspektor, inženjer i izvođač radova Liza P. Tarner. Nabavite jedan za hitne slučajeve i jedan za svakodnevnu upotrebu. Tako da ćete uvek imati jednu koja je puna stvari.

Lampe

– Lampe koje pravilno funkcionišu mogu da igraju kritičnu i vitalnu ulogu u slučaju kratkotrajnog ili dugotrajnog nestanka struje, postarajte se da imate više pri ruci – kaže dizajnerka enterijera Keti Hobs. Ostale zalihe koje će vam možda trebati su flaširana voda, sveće, baterije i konzervirana hrana.

Aparat za gašenje požara

– Držite aparat za gašenje požara pri ruci u kuhinji, u garaži ili hodniku, i na drugom spratu ako vaš dom ima više od jednog sprata, kaže Tarner. Na taj način ćete biti spremni bez obzira gde se desi hitan slučaj.

Detektor ugljen monoksida

„Ugljen-monoksid je poznat kao ‘nevidljivi ubica’ jer je to otrovni gas koji ne možete da vidite ili pomirišete“, kaže Emili Long, stručnjak za bezbednost u kući. Detektor vas može upozoriti na prisustvo gasa i pomoći vam da bezbedno reagujete na vreme. Instalirajte ih na svakom nivou vašeg doma.

Cerade

Cerade dolaze u različitim veličinama i mogu se koristiti za različite primene. U slučaju približavanja ili trenutne oluje, mogu da se koriste za obezbeđenje onih predmeta koji bi mogli da odu u vazduh – kaže Hobs.

Zviždaljke

„Držite nekoliko zviždaljki pri ruci na svakom spratu i recite članovima porodice da im duvaju ako vide da nešto pođe po zlu, kao što je izbijanje požara ili tako nešto“, kaže Tarner. Odlučite se za uobičajene znakove tako da svi znaju šta se dešava.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.