Za neprijatan miris tek opranog veša kriv je bubanj veš mašine: Evo kako da ga očistite u samo 1 koraku

Pomoću ovih saveta smanjićete rizik da veš koji perete poprimi neprijatne mirise

Koliko puta vam se desilo da iz veš mašine izvadite tek opranu garderobu, a ona ima neprijatan miris? Najčešći krivac je buđ koja se skuplja kako u bubnju, tako i na gumi za zaptivanje između bubnja i vrata.

Da biste eliminisali neprijatne mirise iz veš mašine i tako spasli svaku sledeću turu veša koju budete ubacili u bubanj, iskoristite sirće ili limuntus.

U dozer za prašak sipajte 100 grama limuntusa ili 200 mililitara običnog belog kuhinjskog sirćeta. Takođe, i u bubanj sipajte istu količinu limuntusa ili sirćeta, pa uključite program za otkuvavanje i pustite da mašina završi ciklus pranja.

Odmah zatim otvorite vrata veš mašine i ostavite da se unutrašnjost dobro osuši.

Takođe, kad ubacite garderobu, peškire ili posteljinu u veš mašinu i ona završi ciklus pranja, ne čekajte duže od pet minuta da otvorite vrata veš-mašine i izvadite oprane stvari. Naime, što oprane stvari duže budu stajale u zatvorenoj mašini, to je veća šansa da se razviju bakterije koje izazivaju neprijatan miris.

Dodatni savet je da jednom u dve sedmice prebrišete gumu u unutrašnjosti mašine pamučnom krpom natopljenom sirćetom. Miris sirćeta će brzo ispariti, a ujedno ćete dodatno smanjiti rizik da veš koji budete prali poprimi neprijatne mirise.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.