U trendu

Za ovo sigurno niste znali: Evo zašto je dobro uvek imati pivo u frižideru

Pored toga što u hladnom pivu možete da uživate onako kako već volite da uživate, dobro je da ga uvek imate u frižideru iz nekoliko razloga koje ćemo vam otkriti u nastavku.

Rešite se voćnih mušica

Sigurno ste se u kuhinji susreli s onim dosadnim malim mušicama. Mogu se pojaviti zbog voća ili zbog neke biljke koja vene. Sve u svemu, voćne mušice vole pivo, zato isprobajte ovo: Sipajte malo piva u čašu, odstranite jedan ugao kese za zamrzivač i stavite ga u čašu. Ostatak kese namestite oko čaše i osigurajte gumicom. Mušice neće moći da odole mirisu tećnosti, a vi zatim možete sve zajedno da bacite.

Lek za braon „fleke“ na travnjaku

Kiselina iz piva ubiće skakavce štetočine, a ostali sastojci pomoći će travi da se oporavi i brže naraste.

Ispolirajte bakarne šerpe

Pivo će vratiti sjaj bakarnim šerpama i posudama. Natopite krpu u pivo i ispolirajte posude. Prvo možete da isprobate na nekoj manjoj površini.

Uklanjanje mrlja

Mrlje na tepihu čest su problem. Za uklanjanje mrlja može da vam poslužiti svetlo pivo. Može vam pomoći i malo sode bikarbone u početku. Nakon što je mrlja uklonjena, nanesite neko sredstvo kako bi se rešili neprijatnog mirisa.

Kuvanje pirinča

Ako pirinču želite da date poseban ukus, kuvajte ga u pivu.

Mariniranje mesa i gljiva

Pivo ima kiselost koja će omekšati hranu. Pored toga, puno je boljeg ukusa od sirćeta.

Rešite se puževa

Puževi mogu da naprave puno štete u bašti. Sipajte malo piva u teglu. Teglu zakopajte u zemlju tako da malo viri iznad površine. Puževe će privući miris piva, približiće se i upasti u teglu.

Oživite drveni nameštaj

Ako bi vašem drvenom nameštaju dobro došlo malo sjaja, natopite krpicu od mikrofibera u pivo i nežno utrljajte u drvo. Drvo će postati sjajnije i vratiće mu se boja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)