U trendu

Za samo 100 dinara uklonićete žute mrlje i masnoću s PVC stolarije

Čišćenje kuće može biti zahtijevan posao, a svako kome je stalo do higijene doma zna koliko im samo brisanje prozora i vrata oduzima vremena. Kako je u većini domova danas ugrađena PVC stolarija, ona zahteva dodatnu negu jer plastika brzo požuti i lako upija masnoću.

Hemikalije koje uklanjaju i najteže mrlje kao da nemaju nikakvog uticaja na PVC. Zbog toga su brojni ljudi krenuli u potragu za alternativnim metodama čišćenja. Jedno od njih je i sok od limuna. Sve što je potrebno jeste da iscedite jedan limun direktno na vrata, na onim dijelovima gde je plastika promenila boju ili gde se isprljala. Pričekajte da deluje 3-5 minuta. Nakon toga uzmite krpu od mikrofibera i istrljajte njome površinu. Kada se mrlje uklone, uzmite pamučnu vlažnu krpu kako biste uklonili tragove limunovog soka. Može u tu svrhu koristiti i običan kuhinjski ubrus.

Ukoliko želite da pojačate efekt čišćenja, limunov sok možete pomešati s malo soli, zajedničkim delovanjem ukloniće i najtvrdokornije mrlje koje su se nataložile na vašim PVC vratima. Isti postupak možete primeniti i na PVC prozorima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar