U trendu

Za savršeno mekanu i mirisnu posteljinu dodajte prašku za pranje veša ove 3 stvari iz kuhinje (video)

Nedavno je na TikTok nalogu @Refined Living objavljen video sa malo drugačijim načinom pranja posteljine od uobičajenog, a metoda je oduševila mnoge pratioce.

U njemu žena dodaje dozu deterdženta za veš, ¼ šolje sode bikarbone, ¼ šolje sirćeta i pet kapi esencijalnog ulja lavande u mašinu za pranje veša.

Ako ste do sada svoje jastučnice i čaršave prali samo deterdžentom ili omekšivačem, možete sami da pokušate da dodate ove sastojke u čiju se efikasnost kunu mnogi na društvenim mrežama.

Naime, soda bikarbona je odlična za uklanjanje mrlja od posteljine i dubinsko pranje, sirće deluje kao omekšivač, a zahvaljujući ulju lavande dugo će lepo mirisati.

Naravno, na ovaj način može da se pere različita odeća, a pri pranju peškira dobro je dodati sodu i sirće.

Snimak je brzo postao viralan, a mnogi su odmah isprobali oprati posteljinu po ovom ‘receptu’.

@refinedliving

This is your sign to go wash your sheets 🧼 💧 #sheetwashing #cleansheets #washyoursheets #cleaningtiktok #cleantok #cleanliving #organisedhome

♬ sonido original – mayi

,,Savršeno mekana i mirisna!“, napisala je jedna žena, a na platformi je krenula rasprava o tome koliko često treba da peremo čaršave, pa su se mnogi zgrozili shvativši da ne peru svi čaršave jednom nedeljno…

,,Čekaj, ima li zaista onih koji ne peru čaršave ni posle sedam dana korišćenja?“, upitao je jedan Tiktoker, a bilo je i par korisnika koji smatraju da je to – prečesto.

Dovoljno je, kažu neki, jednom u dve-tri nedelje oprati posteljinu, ali ako nemate kućne ljubimce i spavate sami, piše Večernji.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar