Zabila je plastične viljuške u zemlju po celoj bašti: Kada vidite razlog, sigurno ćete uraditi isto (video)

Uradite isto ovo i imaćete najlepšu baštu

Kasno proleće i leto je vreme kada mnogi baštovani mogu da izvuku najviše iz vremena, kako bi njihove biljke rasle bolje i brže.

Iz tog razloga, želimo sa vama da podelimo nekoliko sjajnih saveta, koji će vam pomoći da ovog leta imate najlepšu baštu u čitavom kraju.

1. Koristite pleh za mafine kao vodič za sadnju
2. Napravite obeleživače od starih kašika

Čekićem pažljivo ispravite stare kašike, pa na njima napišite naziv biljke, zalepite sličicu i sl. Možete i da ih ofarbate ili drugačije ukrasite po želji. Sjajna ideja, zar ne?

3. Neka vam biljke uvek imaju dovoljno vode
4. Koristite plastične viljuške da obezbedite baštu

Ako imate neželjene posetioce, zabodite plastične viljuške u zemlju pored biljaka tako da su zupci okrenuti nagore. To će ih oterati.

5. Upotrebite stari đevđir kao saksiju

Umesto da bacite stari đevđir, iskoristite ga kao viseću saksiju, a na dno možete da zakačite stare viljuške i kašike kako bi dobili zvonce koje će ispuštati divnu muziku kada dune vetar.

6. Iskoristite stare flaše kao saksije

Ako vam je prostor ograničen, stare flaše mogu biti sjajne saksije za biljke. Možete da ih zakačite na zid, da ih okačite kao viseće saksije itd.

7. Konzerve koje biste inače bacili upotrebite kao saksije
8. Puteljak u bašti ukrasite starim flašama

Staklene flaše inače samo bacite, ali one mogu biti divan ukras. Duž stazice u bašti ih zabodite grlom nadole i one će biti koristan i dekorativan ivičnjak.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.