U trendu

Zablistaće kao nova očas posla: Evo kako da najlakše očistite i vratite sjaj ravnoj ploči na šporetu

Pored mnogih drugih kvaliteta koje imaju šporeti sa ravnom pločom, većinu domaćica oduševiće to što se veoma jednostavno čiste, neuporedivo lakše od onih starih ili plinskih.

Biće vam potrebno svega nekoliko minuta, piše Stvar ukusa.

Da bi šporet održavali čistim, svaki dan ga nakon upotrebe jednostavno prebrišite vodom i sunđerom, a jednom nedeljno ga detaljno izribajte.

Biće vam potrebno sledeće:

Topla voda, sunđer, sredstvo za čišćenje ovakvih šporeta, papirni ubrusi, pamučna krpica i po potrebi žica za ribanje.

Čišćenje:

Za početak umočite sunđer u toplu vodu sa deterdžentom pa pokupite sve nakupljene prljavštine i masnoće. Pre nego što krenete sa čišćenjem proverite da li je ploča u potpunosti hladna , a zatim je detaljno prebrišite sunđerom i nežno trljajte.

Nakon toga, prebrišite ploču tako da je u potpunosti osušite, da na njoj ne bude ni kapi vode.

Kad ste posušili ploču, vreme je da nanesete sredstvo za čišćenje i lagano kružnim pokretima izribate sve nakupljene prljavštine. Ako su se stvorile tvrdokorne mrlje koje ne možete ukloniti sunđerom iskoristite žicu za ribanje ili metalnu špatulu.

Nakon ribanja uklonite tragove sredstva za čišćenje papirnim ubrusima i to kružnim pokretima kao da nanosite vosak za poliranje. Nakon toga vaše čišćenje je gotovo, a šporet bi trebalo da se blista.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.