U trendu

Zaboravite hemiju: Zalijte povrće čašom ovog rastvora i uživajte u plodovima svog rada

Na ovo đubrivo, navodno, posebno dobro reaguju biljke poput paradajza, paprike, krastavca i mnoge druge, koje se svakodnevno nalaze na našim jelovnicima

U svetu baštovanskih trikova i tajni, jedno novo otkriće privuklo je pažnju ljubitelja biljaka i baštovana širom sveta. Ovaj put, ključni sastojak za bujne useve leži u nečemu što većina nas ima u svojim kuhinjama – šećeru i još dva praškasta sastojka.

Jedan baštovan, čiji je entuzijazam za uzgoj biljaka zarazan, otkrio je recept koji obećava izvanredne rezultate. Mešavina običnog šećera i drugih sastojaka dostupnih u svakom domaćinstvu, tvrdi se, pretvara biljke u proizvođače obilnog voća.

Video na YouTube kanalu Soveti biolog progress vai postao je viralan, pošto su baštovani i ljubitelji biljaka širom sveta počeli da eksperimentišu sa ovom revolucionarnom tehnikom. Pomešajte šećer, skrob (krompirov) i kurkumu. Sve to zajedno sa vodom pomešajte u blenderu, a zatim jednu čašu ovog rastvora razblažite sa nekoliko litara vode.

Na ovo đubrivo, navodno, posebno dobro reaguju biljke poput paradajza, paprike, krastavca i mnoge druge, koje se svakodnevno nalaze na našim jelovnicima. Iako može zvučati neobično, mnogi korisnici tvrde da su primetili značajno poboljšanje u rastu i plodnosti svojih biljaka nakon primene ovog jeftinog i ekološkog đubriva.

Ovaj novi pristup baštovanstvu pruža nadu i alternativu skupim industrijskim đubrivima, a mnogi su već oduševljeni idejom da mogu postići obilnu žetvu bez velikih suma novca, piše Dom i dizajn.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.