U trendu

Zaboravite na buđ u kupatilu: Uz ovaj sjajan trik očistićete pločice kao od šale (video)

Svako ko je naišao na buđ u kupatilu zna koliko je dosadan i tvrdoglav problem čišćenje fuge. Uprkos redovnom čišćenju, buđ se često vraća, posebno u spojevima gde se čini da je skoro nemoguće ukloniti.

Na sreću, postoje novi trikovi i kućna rešenja koji obećavaju efikasno uklanjanje buđi bez pribegavanja jakim hemikalijama ili ribanju do iscrpljenosti.

Trik koji je podelio TikToker @giftgenius je iznenađujuće jednostavan. Samo uzmite komad papirnog ubrusa ili salvete, preklopite ga i stavite na mesto gde se nalaze fuge. Zatim sipate malo izbeljivača na ubrus i sačekate da magija proradi. Nakon sat vremena, buđ bi trebalo da nestane bez potrebe za snažnim ribanjem ili upotrebom jakih hemikalija, prenosi Citymagazine.si.

Pored gore pomenutog trika sa papirnim peškirom i izbeljivačem, možete razmotriti i druge prirodne opcije koje su se pokazale efikasnim.

Alkoholno sirće

Upotreba alkoholnog sirćeta je jedna od tih opcija. Sirće deluje kao prirodni fungicid koji uništava buđ i istovremeno sprečava njeno ponovno izbijanje. Takođe je neagresivan za površine, što znači da možete bezbedno očistiti fug masu za kupatilo bez oštećenja ili iritacije.

Soda bikarbona

Pored sirćeta, soda bikarbona je još jedna odlična alternativa. Svojim antibakterijskim i antifungalnim svojstvima pomaže u uklanjanju buđi bez oštećenja površina.

Napravite pastu od sode bikarbone i vode i nanesite je na zahvaćena područja. Nakon nekoliko minuta ribanja, možete isprati i uživati u čistom kupatilu, bez tragova buđi.

Korišćenjem ovih prirodnih metoda ne samo da efikasno uklanjate buđ, već i sprečavate njenu ponovnu pojavu.

Prirodne alternative su ekološki prihvatljive, ne sadrže štetne hemikalije i prijatne su za upotrebu. Dakle, kada imate posla sa buđi u svom kupatilu, razmislite o ovim prirodnim rešenjima koja će vaš dom dugo vremena održavati čistim i zdravim.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar