U trendu

Zaboravite na majstora: Napravite mini sajlu i očistite zapušeni odvod lavaboa

Odvod lavaboa nekada zna biti prljaviji od odvoda sudopere. U njemu se zadržava uglavnom ono što se teško razgrađuje i vremenom napravi problem. Ako vam se zapuši slivnik, napravite sami sajlu za otpušavanje.

Otpušavanje je veoma jednostavan posao, posebno ako imate sav potreban alat te ne morate da čekate majstora da vam dođe u pomoć. Mnogi od nas automatski uzimaju tanke igle ili nešto slično, ali s tim nećete imati dosta sreće jer nisu dovoljno savitljive

Prava stvar je obujmica (plastična veza za kablove) koja je kao stvorena da se pretvori u mini sajlu! Pored nje, trebaće vam:

– makaze (ili skalpel)

– šrafciger

– krpa

– belo sirće

– soda bikarbona

Postupak:

Navucite gumene rukavice, odšrafite mrežicu sa slivnika i prvi sloj nečistoće pokupite rukama. Makazama zasecite krajeve obujmice duž vezice (tako da ivice postanu nazubljene). Odmah zatim je ubacite u slivnik i kao što biste uradili i sa sajlom – uvrćite je tako da svi njeni zubići pokupe prljavštine. Kada izvadite obujmicu i očistite je, ponavljajte postupak dok ne pokupite sve što je slivnik zapušilo. Kada završite sa “sajlom”, sipajte u slivnik jednu šolju sode bikarbone i pola šolje sirćeta. Navlažite krpu pa njom poklopite slivnik i ostavite da deluje na oko 10 minuta. Kada prođe desetak minuta sklonite krpu i isperite slivnik (sipajte u njega jednu šerpicu vrele vode). Kada ste isprali slivnik, vratite mrežicu, zašrafite je nazad.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar