U trendu

Zaboravite na peglanje: Ubacite kocke leda u mašinu i desiće se čudo

Pegle su dugo bile standardni kućni aparat širom sveta, osiguravajući da naša odeća bude bez nabora i da izgleda uredno. Uprkos širokoj upotrebi, mnogi se slažu da je peglanje jedan od najzahtevnijih i najneprijatnijih zadataka.

Zato nije iznenađenje što se mnogi okreću od tradicionalnog peglanja i traže alternativne načine za postizanje istog rezultata – glatku i urednu odeću.

Pegla zahteva stalnu pažnju i naporan rad kako bi se sprečilo oštećenje odeće ili stvaranje novih bora. Pored toga, prilikom peglanja moraju se uzeti u obzir različite tkanine i u skladu s tim se mora podesiti temperatura, što može postati komplikovan proces. Zbog ovih izazova, postoji potreba za praktičnijim rešenjima koja oduzimaju manje vremena.

@stephanieboothhome

Forget your clothes in the dryer? Remove the wrinkles with ice cubes #laundrytok #tipsandtricks #learnontiktok #tiktokpartner #lifehacks

♬ FEEL THE GROOVE – Queens Road, Fabian Graetz

Peglanje bez pegle

Jedan od najinovativnijih trikova za održavanje odeće bez bora bez potrebe da je peglate je korišćenje kockica leda.
Ovaj metod je jednostavan i efikasan, a pre svega štedi vreme i trud. Samo bacite nekoliko kockica leda u sušilicu sa svojom zgužvanom odećom.

Kako tačno funkcioniše ovaj trik?

Kada mašina za sušenje počne da radi na visokoj temperaturi, kockice leda se tope i stvaraju paru koja pomaže da se izglade bore na odeći. Proces je sličan peglanju na paru, samo što se odvija automatski u mašini za sušenje.

Za najbolje rezultate koristite ovu tehniku sa manjom količinom odeće, jer to omogućava bolju cirkulaciju pare i samim tim bolje rezultate.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.