U trendu

Zagorela vam pegla, pomoću ovih trikova biće kao nova za 15 minuta

Kada pegla nije besprekorno čista, povećava se rizik od oštećenja odeće. Zato s vremena na vreme očistite peglu, kako biste rizik od progorevanja odeće smanjili na minimum.

Novine

Zagrejte peglu na najvišu temperaturu. Stavite čistu, suvu krpu na dasku za peglanje i pokrijte je listom novina. Pređite nekoliko puta preko papira i čvrsti zagoreli komadi će spasti sa pegle.

So

Zagrejte peglu na najvišu temperaturu. Na dasku za peglanje stavite suvu pamučnu krpu i obilno je pospite krupnom morskom solju. Prelazite peglom sve dok se zagoreli ostaci na dnu ne očiste.

Soda bikarbona

Pripremite gustu pastu od 3 kašike soda bikarbone i 1 kašike vode. Pokrijte dno pegle smesom, pa uzmite peškir ili pamučnu krpu i pažljivo očistite mrlje. Peglu kasnije temeljno očistite vlažnom krpom i ostavite da se osuši.

Alkoholno sirće

Lagano zagrejte peglu, pa je isključite. Uzmite komad pamučne tkanine, natopite ga alkoholnim sirćetom i istrljajte mesta na kojima su se nakupile nečistoće.

Pasta za zube

Hladno dno pegle prekrijte pastom za zube i ostavite je tako 2-3 minuta. Za poliranje površine obrišite je mekim pamučnim peškirom nežnim kružnim pokretima. Isperite pastu za zube. Uključite peglu na maksimalnu temperaturu i pritisnite dugme za paru kako biste očistili ostatke paste za zube koji su ostali u otvorima za paru, prenosi Srbij Danas.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar