Zakopajte nekoliko kovanica u dvorište i čekajte da odrade posao: Rezultat će vas oduševiti

Poslednjih godina sve više se akcenat stavlja na povratak tradicionalnim i ekološki prihvatljivim metodama đubrenja i održavanja zemljišta. Za razliku od hemijskih sredstava, koja, osim što rešavaju problem štetočina, često ostavljaju neželjene materije u zemljištu na duži rok, prirodne metode nemaju ovaj negativan efekat.

Homedigest se bavio temom obogaćivanja zemljišta prirodnim metodama, a među njima je i onaj novčićem, koji nam se učinio posebno zanimljivim. Neki baštovani, naime, tvrde da zakopavanje novčića u bašti obogaćuje kvalitet zemljišta. Ovo verovanje zasnivaju na svojstvu bakra kao prirodnog fungicida.

Nekoliko novčića – nekoliko centimetara

Ako se borite sa gljivicama u svojoj bašti ili povrtnjaku, koštaće vas „malo“ da isprobate ovaj metod. Zakopajte novčiće nekoliko centimetara ispod površine zemlje i sačekajte da počnu da rade. Imajte na umu da su novčići u ovom slučaju isključivo fungicid – oni će osloboditi tlo od gljivica, ali neće delovati kao đubrivo, koje ćete morati da dodate zasebno da biste poboljšali prinos.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.