U trendu

Zakopajte ovo u saksiju sa cvećem i gledajte šta će se dogoditi posle dva dana!

Najjeftinija rešenja su nekad i najbolja. Pre sadnje biljaka i cveća važno je obezbediti da zemlja za biljke ima odgovarajuću količinu hranjivih materija, a umesto da koristite đurivo iz prodavnice, možete napraviti sami prirodno đubrivo, koje će vašoj biljci obezbediti sve što joj je potrebno.

Ako ste novi u baštovanstvu, možda ne znate koliko su jaja korisna za biljke. Sadrže kalcijum, kao i tragove drugih elemenata uključujući magnezijum i fosfor i zbog toga su izvrsna za dodavanje hranjivih materija zemlji i kompostu.

Sve što treba da uradite je da stavite malo zemlje u saksiju za cveće i preko toga stavite jedno jaje. Iznad toga pospite još malo zemlje, i zakopaje seme biljke po vašem izboru baš kao što biste to i inače uradili.

Nakon nekog vremena jaje će početi da se raspada i delovaće kao prirodno đubrivo. Ali, ako ne želite da potrošite celo jaje, ne morate! Umesto čitavog jajeta možete koristiti i ljuske koje su takođe bogate kalcijumom, kiseonikom i fosfornom kiselinom – svim bitnim materijama koje podstiču rast biljaka.

Već za dan-dva videćete prve efekte i vaša biljka će izgledati lepše i zdravije i više vam neće pasti napamet da kupujete skupa veštačka đubriva.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar