U trendu

Zalijte biljke ovim napitkom, preporodiće se odmah: Malo ko zna koliko je dobar za biljke, listovi su odmah zeleniji i vitalniji

Svi znamo da biljke vole pažnju i brigu, a ponekad im možete pružiti i neobične, ali korisne „poslastice“.

Naime, sukulenti, koji su poznati po mesnatim i sočnim listovima, zapravo uživaju u pivu, koje je gotovo svuda dostupno u našim domovima. Dodajte malo piva u vodu kojom zalivate ove biljke, i primetićete kako njihovi listovi postaju zeleniji i vitalniji.

Ako imate biljke koje su pretežno zelene i imaju mnogo listova, pružite im „supu“ od soje. Dodajte soju u vodu i zalijte svoje cveće ovom mešavinom, i videćete kako biljke prosperiraju.

Bambus, popularna biljka koja dodaje zen atmosferu u dom, voli da „pije“ šećernu vodu. Ova posebna pažnja će mu pomoći da zadrži svoje listove zdravim i bez žutih tragova.

Ako želite da podstaknete cvetanje, voda sa lukom može biti vaš tajni sastojak. Takođe, direktno dodavanje soli u zemlju može imati pozitivan efekat na vaše biljke.

Da biste videli ove savete u akciji, pogledajte prateći video na početku teksta. Vaše biljke će vam zahvaliti na ovoj pažnji, a vi ćete uživati u divnom pogledu na vaš zeleni raj. Srećno sa negom vaših biljaka!

(Espreso/24sedam)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.