U trendu

Zalijte ih i gledajte magiju: Ništa neće oporaviti vaše ruže kao ova namirnica

Ukoliko imate ruže i vrlo često problema sa sitnim bubicama koje mogu napraviti štetu na laticama, odmah potražite rešenje kako biste izbegli da vam ruže na kraju budu oštećene.

Umesto jakih pesticida koje kupujemo u poljoprivrednoj apoteci, možete da se poslužite sa običnim mlekom koje sigurno imate u frižideru. Ruže koje su skroz propale zbog parazita, oporavile su se u potpunosti zahvaljujući namirnici koju svi imamo u frižideru.

Dovoljno je da ga rastvorite u vodi, u odnosu 1:3 (na primer, decilitar mleka na 3 decilitra vode) i da napunite bočicu sa raspršivačem.

Prskajte ovaj rastvor direktno na vaši, a biće efikasan protiv raznih bubica i insekata. Najbolje bi bilo da ih „uhvatite“ u početnoj fazi razvojnog ciklusa, pre nego što naprave brojne kolonije na vašim ružama, kalama ili drugim cvetnicama. Primena je dozvoljena i kod povrća u bašti.

Ako ste zakasnili, ne brinite, biće potrebno samo da ponovite ovaj tretman više puta. Mnogi baštovani su isprobali i čisto mleko, naročito oni koji mogu da nabave organsko i tvrde da jednako dobro funkcioniše, prenosi Novi.ba.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)