U trendu

Zalivajte biljke na ovaj način i njihov koren biće nikada jači, a cvetovi nikada lepši (VIDEO)

Bred Kaning je otkrio da je najbolji način za zalivanje biljaka kod kuće „odozdo prema gore“. Tako biljka apsorbuje količinu vode koja joj je samo potrebna.

Grafički dizajner i ljubitelj biljaka, Brad (29), iz Australije podelio je video u kom ‘zaliva’ biljku u saksiji tako što vodu sipa u donju posudu, a ne direktno na biljku.

Ova jednostavna metoda naziva se ‘začovanje sa dna’ i smatra se za ravnomerno zalivanje, a i čini koren jačim jer raste prema vodi.

Biljke u ovom slučaju apsorbiraju tačnu količinu vode koja im je potrebna pa se pritom ne natapa tlo, a mnogi tvrde da ova metoda pomaže i u sprečavanju prekomernog zalivanja.

@brad

have you tried it before? 🤔🪴 #TikTokPartner #LearnOnTikTok #plantsoftiktok

♬ FEEL THE GROOVE – Queens Road, Fabian Graetz

– Zalivanje s dna. Jeste li ikada čuli za to? To je kada uzmete biljke, potopite ih u vodu i tako ih ‘zalijete’ – rekao je Brad u videu.

– Prilično je jednostavno, samo uzmite činiju s vodom i stavite biljku u nju. Ali pripazite da činija nije puna vode. Dakle, postoji nekoliko različitih razloga zašto biste to trebali da uradite. Naime, neke biljke zapravo ne vole vodu na lišću, a kod zalivanja biljaka s dna biljke uzimaju samo ono što im je potrebno te se sva voda upija i ulazi u male kutke i korenje – objasnio je.

Predložio je da ostavite biljku u posudi s vodom oko 10 minuta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar