Zalivala je paradajz ovim zdravim napitkom: Par nedelja kasnije, bila je zadivljena rezultatima!

Svi znamo da mace piju mleko, a da je biljkama potrebna voda. Pa, uglavnom je tako. Iako je biljkama zaista potrebna voda, možete ih povremeno zalivati mlekom. Rezultati će biti sjajni! Evo nekoliko načina kako da upotrebljavate mleko u bašti:

1. Kao đubrivo

Kalcijum koji se nalazi u mleku doprinosi jačanju biljaka, a ostali minerali i vitamini zaštiti biljke.

2. Kao dekontaminator

Korišćenje mleka doprinosi dekontaminaciji površine kojoj je neophodan ovakav tretman

3. Kao pomoć u sprečavanju gljivica

U borbi protiv gljivičnih oboljenja biljaka, poprskajte mlekom površinu biljke. Pomešajte jednu čašu mleka sa 2-3 čaše vode, ako biste postigli maksimalan efekat. Poprskajte ovim rastvorom lišće svakih 10 dana. Da biste bili sigurni, koristite ga obavezno na početku sezone.

4. Mleko poboljšava kvalitet zemlje

Zemlja apsorbuje masti i vitamine iz mleka, čime se značajno poboljšava njen kvalitet. Neki ljudi tvrde da su imali odlične rezultate sa mlekom u praku, koje su posipali direktno po zemljištu, ili su ga pak rastvarali u vodi.

5. Štiti paradajz

Kako biste zaštitili paradajz od korova i bolesti, napravite rastvor od 1 čaše mleka i 9 čaša vode i posipajte njime paradajz do sredine leta.

6. Mleko štiti od pojedinih insekata

Kravlje mleko je naročito efikasno u odbijanju biljnih vaši.

7. Mleko i melasa

Samo mleko čini čuda u bašti. Međutim, pomešano sa melasom je još učinkovitije. Ova mešavina čini biljke jačima, a takođe sprečava rast korova.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.