U trendu

Zapečena i prljava vrata rerne zablistaće kao nova: Ovo je najbolji trik za čišćenje (video)

Mnoge domaćice znaju da je rešenje za uklanjanje zagorelih i masnih naslaga na staklu rerne uglavnom staro dobro ribanje. Ipak, jedna korisnica TikToka ponudila je malo lakše rešenje koje se dopalo mnogima, a ključni su – vreme i alat za rad.

Žena koja se predstavila imenom Brogan na TikToku objavljuje pod nazivom @nottheworstcleaner. Objavila je video u kojem je otkrila koju je metodu koristila za čišćenje tvrdokornih naslaga prljavštine na vratima rerne.

– Nisam ni nameravala da objavim ovaj video, ali sam ljudima pokazala ovu rernu koju sam danas čistila i svi me pitaju kako sam uspela da očistim vrata – kaže Brogan dodajući kako nije znala da će tog dana čistiti.

– Srećom, uvek sa sobom u automobilu nosim neke proizvode za čišćenje, pa sam zgrabila ono što sam imala i odmah se bacila na posao – kaže Brogan.

@nottheworstcleaner

Oven Deep Cleans are always 👩‍🍳💋

♬ original sound – Not the Worst Cleaner

Čišćenje je započela kremastim sredstvom za čišćenje, prenosi TheSun.

– Šta god ovo bilo, bilo je spaljeno i bilo je stvarno debelo. Zato sam to prelila debelim slojem kremastog sredstva za čišćenje i ostavila da malo odstoji – kaže Brogan koja je potom rukom u rukavicama razmazala sredstvo po površini dodajući kako se trudi da po celoj površini ravnomerno nanese sredstvo koje je potom dobro utrljala.

– Nakon što sam ga pustila da odstoji oko 20 minuta, i iskreno – što duže to bolje, uzela sam vlažan sunđer i počela da ribam. Stvarno dobar savet je staviti preko sunđera metalnu mrežicu za ribanje jer će tako posao biti lakši, a sunđer  će duže zadržati vlagu – savetuje Brogan. Obožavateljka čišćenja rekla je da je ključno dati proizvodu za čišćenje dovoljno vremena da deluje.

– U ovom slučaju su ključne dve stvari – morate imati stvarno dobar sunđer za ribanje i ostaviti dovoljno vremena sredstvu za čišćenje da odradi svoj posao – kaže Brogan.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar