U trendu

Zašto nekima odeća dugo miriše posle pranja – ovako su koristili omekšivač

Odeća će duže zadržati svoj oblik i boju i istrošiti se sporije ako je perete na nižim temperaturama. Osim toga, topla ili hladna voda može se nositi s prljavštinom jednako kao i vruća imate dobru mašinu za pranje veša i deterdžent.

Samo stvari kao što su posteljina ili peškiri treba da prati na 90 ° C za dezinfekciju. Sve ostalo može prati na nižim temperaturama.

Previše deterdženta ili omekšivača
Višak deterdženta može začepiti posudu za deterdžent i uzrokovati neprijatan miris, a previše omekšivača čini da se odeća teže ispire. Pažljivo pročitajte doze navedene na pakovanju i ne zaboravite da koristite mernu posudu.

Ako su vaše stvari jako prljave, koristite odgovarajući način pranja ili pokrenite 2 ciklusa.

Koristite omekšivač za svu odeću
Osim što tkanina postaje baršunasta, omekšivač olakšava peglanje.

Morate imati na umu da se tokom vremena smanjuje i apsorpcija tkanine, tako da je bolje da ga ne koristite za pranje peškira, sportske odeće ili drugih predmeta od mikrovlakana, elastina ili spandeksa.

Prekomerno pranje teksasa
Proizvođači teksasa imaju radikalno mišljenje o ovoj tački: oni savetuju da odustanete od mašinskog pranja kako bi sačuvali boju duže.

Optimalan interval između dva pranja je razdoblje od 2 do 6 meseci, zavisno od toga koliko često nose farmerke i na pojedinačne karakteristike vašeg tela.

Loše održavanje mašine za veš
Prljavština, ostaci deterdženta i sve što se nakuplja u mašina za pranje veša tokom vremena, pre ili kasnije će doći na vašu odeću, što će dovesti do loših mirisa i belih mrlja.

Ovih nekoliko jednostavnih pravila o održavanju sprečiće loše mirise i bele mrlje:

-Ispraznite mašinu u što kraćem roku nakon svakog pranja.

-Nakon svakog pranja uklonite preostali deterdžent iz gume na vratima.

-Redovno sušite pregradu za deterdžent.

-Jednom mesečno, upalite mašinu ”na prazno” s deterdžentom i sirćetom za dezinfekciju, prenosi Novi.ba.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (3)