U trendu

Zašto nikada ne bi trebalo da odlažete čaše naopačke?

Snimak jedene TikTok zvezde postao je viralan nakon što je svojim pratiocima pokazala zašto nikada ne bi trebalo da čuvaju čaše naopačke u svojim ormanima ili na policama.

U videu koji je do sada prikupio neverovatnih 3,6 miliona pregleda i 128.000 lajkova, korisnik @Bs.hidden.secrets podelio je internet svojim najnovijim kuhinjskim trikom.

Naime, prema popularnom TikTokeru koji ima više od 76.000 pratilaca, skladištenje čaša naopačke znači da se sva težina prebacuje na ivicu – koju opisuju kao „najkrhkiji deo“ stakla. Vremenom je veća verovatnoća da će se staklo razbiti“, objašnjava on.

Neki su se složili sa savetom TikTok zvezde, a jedna osoba je rekla da je „odvratno čuvati deo iz kojeg pijete na površini“ jer skuplja prašinu. Međutim, većina korisnika je kritikovala video i našalila se da jednostavno morate kupiti „jače“ čaše.

@bs.hidden.secrets

🥛 #kitchenhacks #lifehacks #learnwithtiktok #fypシ

♬ original sound – bs.hidden.secrets – bs.hidden.secrets

Jedan korisnik je napisao: „Uvek sam ih čuvao naopačke. NIKAD nisam imao problema.“

„Nikada mi se nije razbila čaša u 50 godina“, napisala je druga osoba.

„Čuvam ih naopačke da sprečim da se prašina skuplja u staklu… Pucaju, kupujete nove“, dodao je treći.

Kulinarski producent Kler Langan rekla je da ne postoji „pogrešan način“ da uredite čaše, uz različite metode koje odgovaraju kuhinjama različitih ljudi.

Međutim, stručnjak za kućno kuvanje preporučuje „čuvanje šolja koje se ređe koriste sa obodom nadole sprečava sakupljanje prašine“.

Kada je reč o delikatnijim staklenim posudama za posebne prilike, kao što su čaše za šampanjac ili čaše za vino, Langanova kaže da je „obično bezbednije“ da se čuvaju uspravno.

Ona dodaje: „Ako ste zabrinuti zbog problema s prašinom za duže skladištenje ili otvorene police, pažljivo ih odložite obodom nadole.“

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar