U trendu

Zašto trošiti pare na razna sredstva, ovako možete besplatno ukloniti i najtvrdokornije mrlje sa odeće

Prema jednom stručnjaku za čišćenje, nije potrebno potrošiti bogatstvo na proizvode za uklanjanje fleka, kako bi naša odeća izgledala dobro kao nova, jer jedan prirodni proizvod može delotvorno da ukloni fleke.

Dejan Dimitrov je za „Mirror“ rekao da je limun jedini predmet koji će vam biti potreban za uklanjanje čak i najtvrdokornijih fleka i koji može da pomogne u rešavanju brojnih nezgoda u pranju veša. A najbolji deo je to što nećete riskirati da uništite svoje osetljive tkanine, jer kiseli sok od limuna nije tako jak kao hemijska sredstva za uklanjanje fleka.

Utrljajte sok od limuna na sve masne tragove i pustite da odradi svoj posao. Nakon što se sok osuši, stavite odevni predmet u veš mašinu na uobičajeno pranje i biće ponovo kao nov.  I nekoliko kapi limunovog soka neće samo očistiti tragove masnoće, već je savršen i za uklanjanje fleka od paradajza, lubenice i drugih vodenastih materija.

Za delotvornu alternativu skupom sredstvu za uklanjanje fleka, pomešajte jednu trećinu šoljice limunovog soka sa dve trećine vode u činiji. Stavite svoju odeću u tečnost i ostavite da odstoji pola sata. Završite pranjem predmeta u normalnom ciklusu pranja kako biste uklonili sve tragove fleke.

Foto: pexels.com/arina-krasnikova

Možete čak da upotrebite i limunove da vratite sjaj svojim belim komadima kada vremenom izgube svoju svetlinu. Dodavanje soka od limuna u veš kada ga stavite u veš mašinu prirodno će posvetliti tkanine. Pexels

Čarobna svojstva limunovog soka ne prestaju samo tu, jer citruse možete da koristite i kao balzam za veš za prirodno omekšavanje peškira i posteljine. Dodavanjem pola šoljice soka od limuna u ciklus pranja vaša, odeća i posteljina će biti mekane i bez rizika da proizvodi iritiraju osobe s osetljivom kožom.

Sok od limuna može da se koristi čak i kao netoksično sredstvo za čišćenje plesni, tako da možete da sprečite stvaranje plesni na odeći, kao i osigurati da vaša veš mašina bude temeljno očišćena kako biste sprečili pojavu plesni oko gume ili u fiokama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.