U trendu

Zašto vaše orhideje brzo propadaju? Rešenje je jednostavnije nego što mislite, samo uradite ovo

Iako su ovi egzotični cvetovi prelepi, zahtevaju posebnu pažnju koju većina ljudi često zanemaruje. Dok se obično fokusiramo na svetlost, vodu i tečnosti za cvetanje, postoji jedna suptilna greška koju mnogi prave, a može biti presudna za zdravlje vaše orhideje.

Jeste li ikada razmišljali o saksijama u kojima držite svoje orhideje? To je veoma važan faktor koji može uticati na opstanak ovih divnih cvetova. Često se orhideje nalaze u ukrasnim saksijama, ali to može biti prva greška. Umesto toga, preporučuje se da orhideje ostanu u svojim originalnim plastičnim saksijama i da se te saksije stave u providne posude, idealno od stakla.

Zašto je ovo tako važno? Svetlost nije samo bitna za lišće i cvet, već i za korenje. Providne saksije omogućavaju korenu da dobije neophodnu svetlost, što je ključno za zdravlje orhideje. Važno je i osigurati dobar protok vazduha između originalne i nove saksije kako bi se sprečilo truljenje korena.

Zato, sledeći put kada se brinete o svojim orhidejama, ne zaboravite na ovaj ključni detalj koji može napraviti veliku razliku u njihovom opstanku.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.