U trendu

Zavisi od oblika, ali i boje: Gde nikada ne biste trebali da okačite zidni sat u kući?

Obično provodimo dosta vremena u dnevnoj sobi, ali samo prolazimo pored zidnog sata kada ulazimo ili izlazimo iz naših domova. Privlačan zidni sat postavljen na istaknutoj lokaciji u dnevnoj sobi olakšava određivanje vremena bez oslanjanja na telefon.

Pored toga, zidni sat je i odličan dekor. Prema Feng Šui pravilima, najbolje je da postavimo zidni sat okrenut ka severu, istoku ili severoistoku.

Ova kineska disciplina smatra da nije najbolje da postavimo zidni sat na centralnoj lokaciji dnevne sobe.

Savetuje se takođe i da birate oblik kvadrata, koji nije prevelik. Boja je takođe faktor za određivanje lokacije sata. Zidni sat crvene, ljubičaste ili narandžaste boje se odnosi na element vatre i treba postaviti na južnu tačku sobe.

Postavljanje sata na istoku ili jugoistoku povezano je sa elementom drveta, što je poželjno mesto za sat zelene ili cijan boje. Nije preporučljivo okačiti sat na severnoj ili zapadnoj tački jer se smatra da donosi lošu sreću.

Poželjno je da postavimo zidni sat tako da bude okrenut prema vratima ili prozoru, umesto da ga postavimo pored prozora ili kod vrata. Sat treba da bude vidljiv kada stojimo na vratima, što pomaže da energija cirkuliše kroz sobu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar