U trendu

Zbog jedne greške veš mašina se brže kvari

Kako da vam veš mašina duže potraje i ne pokvari se?

Ovo, naravno, zavisi od kvaliteta mašine, ali postoje trikovi koji će sprečiti kvarove.

Redovno je čistite

Bubanj veš mašine najbolje ćete očistiti alkoholnim sirćetom. Ubacite četiri kašičice ove tečnosti u pregradu i „zavrtite“ jedan ciklus. Ako vam se čini da se nakon završenog ciklusa sirće nije ispralo, ponovite još jednom.

Jednom mesečno perite i pregrade za prašak za veš i omekšivač. Potopite ga u mešavinu sirćeta i vode na pola sata, pa dobro isperite.

Guma na vratima često se istroši pre vremena i popuca. Osim toga, na njoj se često stvaraju naslage kamenca, nečistoće i gljivica. Izvadite gumu, pa je umočite u mešavinu sirćeta i vode i ostavite da tako odstoji pola sata.

Izbegavajte ove greške

Da biste produžili vek veš mašine, ne preterujte sa količinom praška. Uvek je pametnije staviti manje nego više deterdženta. Osim što će višak ostati na odeći i može izazvati alergije, tokom vremena na bubnju i cevi za vodu može se stvoriti sloj koji izaziva oštećenja.

Još jedna greška koju većina domaćica čini jeste da nakon vađenja opranog veša iz bubnja, odmah zatvori vrata. Na ovaj način vlaga ostaje unutra, zbog čega se stvaraju buđ i gljivice. Po završetku ciklusa, ostavite vrata otvorena najmanje pola sata, kako bi se bubanj osušio.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.