Zbog ovih grešaka spavaća soba vam izgleda baš jeftino, jednu stvar mnogi katastrofalno greše

Kao prvo, trebali biste svom krevetu dodati nešto više od same posteljine i jastuka, smatra stručnjak za uređivanje interijera iz Kanade Feniks Grej i savetuje da se nužno ne vodite trendovima, jer ne izgledaju baš uvek dobro.

On smatra da će spavaćoj sobi dozu luksuza i udobnosti dati nekoliko ukrasnih jastuka poslaganih po krevetu.

– Vaš bi krevet trebao izgledati udobno i primamljivo kako biste se veselili što ćete se sklupčati noću u njemu. Unesite dodatne elemente kako biste stvorili taj efekt oblaka. To je puno privlačnije od tipičnog hotelskog kreveta – rekao je.

– Možda biste trebali razmisliti i o položaju svog kreveta, budući da njegovo postavljanje na pogrešno mesto može srozati izgled ostatka sobe. Krevet je obično centralna tačka u svakoj prostoriji i daje ton celom prostoru – kaže.

Kreveti koji su gurnuti uz prozor ili u mračni ugao mogu učiniti da soba izgleda jeftino i loše isplanirano.

– U idealnom slučaju, krevet bi trebao biti u sredini sobe, ali ako za to nema mesta, ipak možete stvoriti ravnotežu asimetrijom – savetuje Feniks.

I šta god da uradite, nikada nemojte pretrpavati sobu nameštajem.

– Spavaće sobe mogu biti vrlo haotične, a predimenzionirani komadi nameštaja stvarno narušavaju proporcije same sobe. Sledeći pravilo ‘manje je više’ vaša će spavaća soba izgledati daleko luksuznije, a i činiće se većom – dodao je.

– I na kraju, perite posteljinu više od jednom mesečno. Svježa, čista posteljina ne samo da će rezultovati time da se osećate bolje, već će i vaša spavaća bolje mirisati – zaključio je, a prenosi The Sun.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.