U trendu

Zbog ovih navika kuća vam izgleda neuredno, iako je čistite svaki dan

Kako biste uvek bili opušteni u svom domu, nije ga dovoljno samo čistiti, nego se rešiti i nekih loših navika koje svaki dom čine neurednim.

Uredna kuća nije samo stvar estetike, već nered može biti izvor stresa i imati ogroman uticaj na psihološko stanje.

Ove navike treba da promenite ako želite da vam dom uvek izgleda beskrpekorno.

Donošenje nepotrebnih stvari

Kako biste olakšali održavanje reda u svom domu, kod kuće ne bi trebalo biti nepotrebnih predmeta. To znači da ih je bolje rešiti pre nego što ih vratite kući. To mogu biti besmisleni suveniri, pokloni, leci i časopisi. Štaviše, pokušajte da ne duplicirate stvari i odmah bacite stare kada kupite nove.

Usisivač koristite samo za pod

Prašnjave police, prozorske klupice, radijatori, kauči i dušeci, teško dostupni uglovi – sve to lako se može rešiti uz pomoć usisivača. U nekim će slučajevima to biti dovoljno, u drugim će olakšati dalje čišćenje.

Ne čistite tragove sapuna odmah

Površine u kupatilu najbolje je da odmah prebrišete nakon što ih upotrebite. Što se tiče održavanja sudopere čistom, pobrinite se da je operete barem jednom, na kraju dana, prenosi Večernji list. Štaviše, preporučuje se kadu obrišete suvom krpom kako biste uklonili sapun koji se nakuplja.

Držite stvari na stolu

Prikladno je imati pri ruci najčešće korišćene predmete, ali često na kraju popunimo sto svime što imamo kod kuće. Iz tog razloga pokušajte da držite samo nekoliko potrebnih predmeta na stolu.

Ne perete sudove tokom kuvanja

Trebalo bi da steknete naviku da prljavo posuđe tokom kuvanja odmah stavite u sudoperu i odmah ih isperete. Pranje nečistoće je mnogo lakše i brže ako to odmah uradite nego da čekate da se nakupi i sasuši u šerpi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar