U trendu

Zbogom kamencu i mrljama: Oprobani trik nakon kojeg će vaša tuš kabina zablistati

Moderna kupatila nezamislive su bez trendi tuš kabina sa staklenim paravanima ili vratima. Svi se slažemo kako zaista izgledaju lepo, ali njihovo čišćenje zna da uzrokuje puno muke, naročito ako živite u području s tzv. tvrdom vodom ili kad se zaprljaju ostacima sapunice.

Ipak, mukotrpno ribanje tuš kabine može se izbeći samo ukoliko se nakon svakog tuširanja mekom krpom ili brisačem za staklo dobro osuše ivice paravana ili vrata.

Ali ukoliko niste bili revnosni po tom pitanju ili ste u brzini zaboravili da prebrišete kapljice, mrlje će biti mnogo teže ukloniti.  Premda na tržištu ima bezbroj preparata za čišćenje kupatila koji obećavaju čuda, jedan od najefikasnijih načina za čišćenje tuš kabine je smesa sirćeta i malo tečnosti za pranje posuđa.

Sipajte šoljicu alkoholnog sirćeta u posudu i zagrejte 30 do 45 sekundi u mikrotalasnoj pećnici. Sipajte zagrejano sirće u bočicu s raspršivačem. Dodajte nekoliko kapi tečnosti za pranje posuđa. Raspršite rastvor počevši od vrha i ostavite da deluje najmanje pet minuta. Zatim dobro isperite ivice i vrata pa obrišite mekom krpom od mikrovlakana.

Nikada nemojte koristiti sunđer s grubim delom ili abrazivnu četkicu – za tvrdokorne mrlje nanesite još sirćeta i pričekajte.

Još saveta:

Umesto sirćeta možete isprobati limunov sok koji će dobro očistiti mrlje, ali oprezno ako je pod od prirodnog kamena.

Čišćenje uz pomoć limunovog soka može se primijeniti ukoliko se ne radi o tvrdokornim mrljama. Pređite ivice i vrata, dobro isperite vodom i osušite mekom krpom.

I zapamtite da će vaša tuš kabina duže izgledati čista ako ivice i vrata nakon svake upotrebe očistite i osušite mekom krpom ili brisačem sa sunđerom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar