U trendu

Zbogom kamencu i mrljama: Uz ovaj oprobani trik vaša tuš kabina će zablistati

Moderna kupatila nezamisliva su bez tuš kabina sa staklenim paravanima ili vratima. One zaista izgledaju lepo, ali njihovo čišćenje zadaje mnogo muke, naročito ako živite u području s tzv. tvrdom vodom ili kad se zaprljaju ostacima sapunice.

Ipak, mukotrpno ribanje tuš kabine može se izbeći samo ukoliko se nakon svakog tuširanja mekom krpom ili brisačem za staklo dobro osuše staklene površine.

Međutim, ukoliko pustite da se osuše, mrlje ćete tada mnogo teže ukloniti.

Premda na tržištu ima bezbroj preparata za čišćenje kupatila koji obećavaju čuda, jedan od najefikasnijih načina za čišćenje tuš kabine je mešavina alkoholnog sirćeta i malo tečnosti za pranje posuđa.

U šoljicu sipajte sirće i zagrejte 30 do 45 sekundi u mikrotalasnoj pećnici. Tako zagrejano sirće sipajte u bočicu s raspršivačem. Dodajte nekoliko kapi tečnosti  za pranje posuđa. Ovu mešavinu isprskajte po staklenim površinama, počevši od vrha i ostavite da deluje najmanje pet minuta. Zatim dobro isperite staklo i obrišite mekom krpom od mikrovlakana.

Nikada nemojte koristiti sunđer s grubim delom ili abrazivnu četkicu – za tvrdokorne mrlje nanesite još sirćeta i pričekajte.

Još saveta:

Umesto sirćeta možete isprobati limunov sok koji će dobro očistiti mrlje, ali oprezno ukoliko je pod napravljen od prirodnog kamena.

Čišćenje uz pomoć limunovog soka može se primeniti ukoliko se ne radi o tvrdokornim mrljama. Pređite njime preko staklenih površina, dobro isperite vodom i osušite mekom krpom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar