U trendu

Želite da vaša mašina za sudove bolje pere? Isprobajte ovaj trik

Ako iz svoje mašine za pranje sudova želite da izvučete maksimum, portal Tips and Tricks savetuje da u nju ubacite kuglicu od aluminijumske folije.

Svi znaju da posuđe ne izađe iz mašine uvek kristalno čisto, pa ga većina pre stavljanja u sudo mašinu dobro ispire, ali s aluminijumskom lopticom će, tvrdi Australijanka Kerolajn Mekauli na TikToku, suđe biti savršeno čisto.

@carolina.mccauley

🍴 This dishwasher hack will leave your silverware sparkling ✨ #kitchenhacks #homehacks #dailyhacks #cleaningmotivation #hometips

♬ 1 step forward, 3 steps back – Olivia Rodrigo

Sve što treba da uradite je, kaže, da komad aluminijumske folije zgužvate u oblik loptice i ubacite ga u mašinu – odmah ćete, tvrdi, videti razliku na posuđu, posebno na metalnim šerpama i priboru za jelo koji će izgledati kao novi jer će folija s njega obrisati prljavštinu.

Osim za mašinu za sudove, neki se na društvenim mrežama kunu i u efikasnost aluminijuma u mašini za pranje veša, a princip je isti: od folije oblikujte lopticu i ubacite je u bubanj mašine – aluminijumska folija će vaš veš osloboditi statičkog elektriciteta i omekšati ga, tvrde domaćice na društvenim mrežama, a prenosi Večernji list.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.