U trendu

Žena otkrila kako je njena orhideja cvetala čak 12 godina: Jednostavna i besplatna metoda

Lepota orhideja može obogatiti svaki dom, ali pravilna nega je neophodna da bi se održala njihova vitalnost i lepota.

U grupi „Saveti i trikovi za orhideje” na Fejsbuku, ljubitelji ovog cveća su podelili svoja iskustva i savete o nezi orhideja.

Jedan od ključnih koraka u održavanju orhideja je pravilno zalivanje. Članovi grupe su otkrili različite pristupe, ali se slažu da je neophodno izbegavati obilno zalivanje, koje može štetiti biljci.

Neki preporučuju namakanje orhideja svake nedelje, dok drugi preferiraju zalivanje jednom nedeljno ili čak svakih sedam do deset dana.

Zalivanje orhideja se može obaviti potapanjem biljke u vodu ili prskanjem korena, u zavisnosti od preferencija i potreba biljke. Važno je obezbediti dobru drenažu kako bi se izbeglo zadržavanje viška vode, što može dovesti do truljenja korena.

Pored pravilnog zalivanja, ljubitelji orhideja su istakli važnost korišćenja odgovarajućeg supstrata kao što je kora drveta ili mahovine, kao i redovnog presađivanja biljke nakon sezone cvetanja kako bi se obezbedilo optimalno okruženje za rast.

„Potapam ih pet do deset minuta svake nedelje. Moja najstarija orhideja ima 12 godina, dobro napreduje i uvek cveta“, rekao je jedan član grupe.

„Nikada nisam uspeo da nateram svoje orhideje da ponovo procvetaju dok nisam počeo da ih zalivam jednom nedeljno“, dodao je drugi korisnik, prenosi Espreso.

„Moje orhideje su stare nekoliko godina i veoma su zdrave. Potopim ih i pustim da piju koliko žele dok se koren ne napuni i zazeleni“, napisala je druga žena.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar