U trendu

Žena pronašla dva ‘štapa’ koji su virili sa plafona u kupatilu: Kada je saznala šta je to, ostala je u šoku

Jedna majka ostala je u šoku nakon što je otkrila šta zapravo predstavljaju dva ‘štapa’ koji su štrčali iz plafona njenog kupatila.

Žena iznajmljuje nekretninu i zatražila je pomoć od stručnjaka za čišćenje i stambenih stručnjaka putem interneta, pitajući šta su te misteriozni smeđe cevi. Ali odgovor je bio mnogo strašniji nego što je očekivala.

天花板見「咖啡色條狀物」網勸:快檢查屋頂!#泥管 #蟲害 #咖啡色條狀物 #屋頂

Posted by 東森新聞 on Tuesday, August 8, 2023

Otkrivanje nečega neobičnog ili drugačijeg na sopstvenom imanju može biti neprijatno iskustvo, posebno kada tražite pomoć od stanodavca.

Od neobičnog mirisa do mrlja na zidu, ponekad vas stanodavac ignoriše ili ubeđuje da nije ništa opasno u pitanju. Srećom, postoji internet, gde mnogi ljudi koji su se našli u istoj situaciji mogu podeliti svoja iskustva i savete.

‘Odmah proverite krov’

A to je upravo ono što je jedna žena odlučila da uradi nakon što je otkrila nešto što liči na grančice koje rastu sa njene tavanice. Nakon što je na Fejsbuku zatražio savet od drugih, objašnjenje iza grančica otkrio je neko ko je odgovorio na ženinu objavu. „Izgleda da imate termite, proverite svoj krov što pre“, savetovali su je.

Mnogi drugi korisnici su se složili sa dijagnozom, rekavši da izgledaju kao tragovi termita, što ukazuje na širi problem. To su navodno blatne cevi koje termiti koriste kao ‘tunelske strukture’. Napravljene su od blata, prljavštine, izmeta, drvene materije i pljuvačke i mogu se videti unutar ili izvan vašeg doma.

Ima više pokazatelja

Postoje i drugi znaci koji ukazuju na prisustvo ovih dosadnih insekata u vašem domu. Prema Centru za prirodna istraživanja Planet, primetiti let termita je siguran način da saznate da li su termiti u vašem domu, jer su napustili gnezdo i razvili su krila koja takođe mogu da otpadnu i budu ostavljena.

Ostale stvari koje treba da tražite su tragovi blata duž bočne strane vaše kuće, plikovi ili izdubljene stolarije, vlažna područja ili vlažne mrlje na zidovima ili mekšim podnim pločama. Ali to nije sve.

Takođe bi trebalo da slušate zvukove kucanja ili žvakanja unutar zidova, dok termiti lupaju glavom i žvaću drvo. Rupe od termita i boja sa mehurićima takođe su pokazatelji prisustva termita.

Kako ih se otarasiti

Važno je da ih ne uznemiravate ili koristite insekticide da ih ubijete, jer samo sertifikovani kontroleri štetočina imaju efikasne sprejove za njih.

Proverite kutiju merača termita, koja će pokazati različite tretmane i inspekcije urađene ranije, i koga treba kontaktirati.

Ako ga nemate, kontaktirajte stručnjaka i neka vam izvrše potpunu inspekciju vašeg doma. Uverite se da stručnjak objasni ceo postupak i objasni štetu. Nakon toga, trebalo bi da imate za cilj da imate inspekciju svake godine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar