U trendu

Žena tvrdi da je ovaj proizvod „smrtonosan za buđ“: Najefikasniji za domove koji su izloženi vlazi

Takođe je bolja opcija u poređenju sa izbeljivačem ili drugim komercijalnim sredstvima za čišćenje

„TikTok“ korisnica Ejmi kaže da je otkrila savršen proizvod za čišćenje koji može da spreči buđ, čak i u vlažnoj kući.

Ejmi deli video snimke na svom „TikTok“ nalogu @survingabuseandbeiond, a jedan video-snimak tiče se njene metode otklanjanja buđi i postao je viralan. Ejmi je rekla da je izopropil alkohol, odnosno „alkohol za trljanje“ – „smrtonosan za buđ“. Izraz „alkohol za trljanje“ je američki izraz za proizvode izopropilnog alkohola (izopropanol) ili etil alkohola (etanol).

Ona tvrdi da i u kući gde ima puno vlage ovaj proizvod može otkloniti i sprečiti buđ.

Ejmi je objasnila: „Imamo veoma vlažnu kuću i vlaga u kući znači buđ. Sada, buđ je otrovna, podla je i veoma, veoma je loše za vas da udišete“, piše Express.co.uk.

Na svakih četiri ili pet nedelja, Ejmi sklanja nameštaj i na određena mesta prska izopropil alkohol.

Ona kaže da trik može da funkcioniše i u kupatilima. Kada se uselila u svoj iznajmljeni dom, Ejmi je objasnila kako je prostor oko njenog prozora bio jako crn od buđi. Alkohol za trljanje i prskanje po zidovima može biti u stanju da ubije neke oblike plesni koji se obično nalaze u kućama jer je u stanju da prodre u ćelijsku membranu gljivice koja izaziva buđ.

Tečnost je posebno korisna za uklanjanje buđi koja raste na kožnim predmetima kao što su koferi, odeća ili nameštaj od materijala prekrivenog tkaninom.

Pored ubijanja nekih oblika buđi, ovaj alkohol je takođe bolja opcija u poređenju sa izbeljivačem ili drugim komercijalnim sredstvima za čišćenje.

Alkohol proizvodi veoma malo isparenja i naknadnih neželjenih efekata.

(Telegraf.rs)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar