U trendu

Žena upozorila da jednu namirnicu nikako ne zagrevate u mikrotalasnoj: ‘Moglo bi da bude opasno!’

Kada je u pitanju brzo zagrevanje hrane, većinu vremena naše mikrotalasne pećnice obaviće posao umesto nas. Ali, postoje neke stvari koje nikada ne smete da stavljate u mikrotalasnu pećnicu, kao što je nedavno otkrila jedna žena. Naime, upozorila je da ne stavljate tvrdo kuvana jaja u mikrotalasnu, nakon što je njen pokušaj da zagreje jaja brzo završio katastrofom, a mogao je da bude čak i opasan, piše Mirror.

@cristinamilicua

i didn’t know they could do that…

♬ original sound – vlogs 🫶

U videu koji je podeljen na internetu, žena je pokazala sebe dok pokušava da razbije tvrdo kuvano jaje koje je nedavno stavila u svoju mikrotalasnu. Ali kada je razbila belance, vruće žumance je eksplodirao u milion komadića. I, iako se činilo da je žena na videu bezbedna, komadići žumanceta mogli su da budu opasni – naročito da joj je vrući komadić uleteo u oko.

U svom videu, koji je podelila na svom profilu @cristinamilicua na TikTok-u, rekla je: „Ovo je upozorenje da nikada ne stavljate tvrdo kuvana jaja u mikrotalasnu.“, a u naslovu je dodala i: „Nisam znala da se to može dogoditi.“ U komentarima ispod njenog videa ljudi su bili jednako šokirani eksplodirajućim jajetom, te su rekli da će ubuduće više paziti na podgrevanje ručka.

Jedna je osoba napisala: „Tako sam iznenađena, ovo se čini kao najnormalnija stvar.“ Druga osoba je komentarisala: „Nisam imala pojma o ovome. Dobro da sada znam!“. Neki su tvrdili da poznaju ljude koji su završili u hitnoj pomoći nakon što im je vruće žumance dospelo u oko, dok su mnogi, kao i žena koja je podelila video, upozorili ljude da nikada ne stavljaju jaja u mikrotalasnu, prenosi Večernji list.

Prema MyRecipesu, jaja mogu eksplodirati u mikrotalasnoj jer u njima još ima vlage koja omogućuje nakupljanje pare u žumancetu kada se zagreje. U objavi na blogu o podgrevanju kuvanih jaja su objasnili: „Ljuska sprečava širenje jajeta kada se zagreva u mikrotalasnoj pećnici, tako da kad se ljuska ukloni, ono eksplodira, a nažalost, vadićete komadiće jajeta sa svog kuhinjskog poda. Princip se ovde ne razlikuje toliko od otvaranja izmućkane limenke gaziranog soka: sav pritisak koji se skupi unutra ostaviće vas nakvašene sokom ili, u ovom slučaju, jajetom.“

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar