U trendu

Zgužvane zavese su prošlost: Isprobajte ovaj pametni trik i olakšajte sebi život

Zavese su bitan element dizajna enterijera koji često zanemarujemo. Ali, ovo je greška. Pravilno odabrane, zavese mogu potpuno promeniti sobu i dati joj pravi karakter. Njihova boja, dužina i šara su od velike važnosti. Najvažnije je, međutim, da se zavese ne gužvaju. Izgleda užasno i čini da se cela soba oseća otrcano.

Postoji mnogo načina da dobijete savršeno glatke zavese i zavese. Način na koji ih perete je veoma važan. Naše majke i bake su koristile skrob, koji im je dao željenu krutost. U tu svrhu radi i voda sa šećerom. Često, međutim, to nije bilo dovoljno i uzorne domaćice su peglale zavese i zavese pre nego što su ih okačili preko prozora. Bio je to naporan i težak zadatak, ali su mnogi ljudi smatrali da je vredan efekta. Na sreću, može biti jednostavnije.

Ovaj pametni patent će vam uštedeti mnogo vremena i istovremeno uživati u savršenim zavesama na vašim prozorima. Samo ih okačite odmah nakon što je pranje završeno. Dok su još mokri, prirodno će se rastegnuti pod sopstvenom težinom. Nije potrebno peglanje ili bilo koji drugi trikovi. To je tako jednostavno i efikasno.

A, sada dolazimo do jednog pametnog trika, Naime, ako želite da sačuvate efekat i sprečite taloženje prašine, poprskajte zavese lakom za kosu. On će zavesi dati potrebnu čvrstinu, izgladiti preostale neravnine. Osim toga, stvoriće sloj na zavesama koji ih štiti, tako da će duže ostati čiste i sveže.

Prilikom pranja zavesa vredi se pridržavati nekoliko pravila zahvaljujući kojima neće biti tako lepe. Najbolje je da ih ne stavljate direktno u bubanj, već da ih prethodno stavite u posebnu kesu. Ako je nemamo, poslužiće i obična jastučnica. Ova metoda štiti ne samo od gužvanja, već i od mehaničkih oštećenja tokom pranja.

Važno je da ne preopterećujete mašinu za pranje veša. U idealnom slučaju, trebalo bi da popunite samo polovinu raspoloživog prostora. Zahvaljujući tome, minimiziramo rizik od gužvanja. Na ovaj način pranje je takođe temeljnije.

Zavese su osetljive, pa prilikom podešavanja programa izaberite nisku temperaturu (poželjno najviše 30-40 stepeni Celzijusa) i malu brzinu. Takođe je vredno dodati dve kašike sode bikarbone ili soli u bubanj. Zahvaljujući tome, oni će zadržati snežno belu. Takođe možete potopiti zavese u toplu vodu sa sodom i solju pre pranja. Da biste im pomogli da povrate svoju belinu, dodajte vodonik peroksid u veš . Šećer je takođe odličan osveživač boje.

Dakle, kao što vidite, postoji mnogo kućnih patenata za čistu i ekološku kuću. Vredi ih upoznati i koristiti svaki dan.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)