U trendu

Zima im ne može apsolutno ništa: Ove 4 otporne biljke uspevaju uvek

Ove prekrasne zimske biljke će razveseliti vaš enterijer i postati pravi svetli akcenat tokom hladne sezone. Predstavljamo vam popularne zimske biljke koje se relativno lako neguju, dostupne su u svakoj cvećari i cvetaju tokom cele zime.

Ciklama

Izuzetno impresivne ciklame su veoma popularne i dobro poznate kao vrsta cveća koja cveta zimi. Cvetovi imaju poseban oblik. Njihove latice na dnu su spojene i na vrhu se odvajaju jedna od druge. One su obično uvijene, a njihove ivice mogu biti glatke, zupčaste ili talasaste. Najčešće boje su ružičasta, ljubičasta, tamno crvena i bela. Takođe, listovi biljaka su veoma originalni – imaju oblik bubrega ili srca i pokriveni su delikatnim, mramornim uzorcima.

Afrička ljubičica

Afrička ljubičica jedna je od najpopularnijih sobnih biljaka. Biljka obično dostiže visinu do 25 centimetara. Njeno lišće je mesnato i ima tamno zelenu boju. Cveće može izgledati drugačije – postoje sorte sa punim, polu-duplim i pojedinačnim cvetovima. Najpopularnije boje su plava i ljubičasta, ali možete naći i roze, bele i bordo sorte.

Anturium

Anturium je veoma lepa i elegantna biljka. Najčešće se uzgaja kao rezano cveće, ali je takođe postala veoma popularna kao sobna biljka. Međutim, ovo definitivno nije biljka za početnike, jer je nije lako uzgajati. Biljka ima oblik srca, crvena je i sjajna. Međutim, možete pronaći vrste u narandžastoj, roze, beloj boji sa crvenkastim ili žutim premazom.

Božićna zvezda

Božićna zvezda cveta tokom zime, izuzetno je impresivna i pravi je ukras božićnog dekora. Pojavljuje se u bogatoj paleti boja. Može biti crvena, bela, kremasta, žuta, roze i u nijansi kajsije…

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar