U trendu

Zmije beže glavom bez obzira od ovih biljaka!

Da li se često borite sa zmijama koje upadaju u vaše dvorište ili baštu? Ne brinite više! Postoje biljke koje mogu da ih oteraju daleko od vašeg doma i stvore sigurno okruženje za vas i vašu porodicu. U nastavku otkrijte tri moćne biljke koje će vam pomoći da se rešite ovog problema.

Zmijska biljka

Postoji više od tračka ironije u tome da je zmijska biljka, koju takođe zovu i ‘svekrvin jezik’, poznata kao biljka koja odbija zmije. Neki smatraju da ih odbija njen gotovo mitološki zmijski izgled – one je se boje.

Bosiljak

Bosiljak nije samo ukusan začin već i odlična biljka za odbijanje zmija. Njegov intenzivan miris može da ometa sposobnost zmija da prate svoje plenove, čineći ih manje zainteresovanim za boravak u vašem dvorištu. Posadite bosiljak u saksijama ili ga rasporedite po vrtu kako biste stvorili prirodnu barijeru protiv zmija.

Lavanda

Lavanda je još jedna biljka čiji miris odbija zmije. Njena aromatična svojstva ne samo da će vas opustiti već će i držati zmije podalje od vašeg doma. Osim toga, lavanda je prelepa biljka koja će dodati estetsku vrednost vašem vrtu. Posadite je u većim količinama duž ograda ili staza kako biste maksimalno iskoristili njeno odbijajuće dejstvo.

Kombinacija ovih biljaka može biti izuzetno efikasna u održavanju zmija podalje od vašeg dvorišta. Međutim, važno je imati na umu da nijedna biljka nije stoprocentno efikasna, pa je preporučljivo koristiti i druge mere zaštite poput održavanja čistoće dvorišta, uklanjanja skrovišta za zmije i redovnog pregleda terena. Uz pravilnu negu i kombinaciju preventivnih mera, možete uživati u svom dvorištu bez brige o prisustvu zmija.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar