Znate li da od običnog ventilatora možete napraviti klima uređaj? Evo kako…

Ventilator radi na principu podsticanja kretanja vazduha u prostoriji u kojoj je postavljen. Procenjuje se da troši 90% manje energije od klima uređaja, ali i dalje može da obezbedi prijatan boravak u domu tokom leta uz znatno niže račune za struju.

Donosimo vam 3 odlična načina da dodatno povećate snagu ventilatora i učinite da što bolje ohladi vazduh u prostoriji.

Trik 1

Možda već znate ovaj trik i mnogi ljudi vole da ga koriste. Jednostavno stavite široku, plitku posudu ispred ventilatora i napunite je kockama leda, pošto se kockice leda tope, ventilator će omogućiti hladnijem vazduhu da cirkuliše kroz prostoriju, a kada se istopi samo dodajte još.

Trik 2

Uradite isto kao u prvom primeru, ali umesto kockica leda stavite plastične flaše koje ste prethodno napunili vodom i zamrznuli. Ova metoda je još bolja jer uključuje velike komade leda koji će se topiti sporije od kockica.

Trik 3

Ovaj metod kombinuje prethodna dva trika. Možete koristiti ili kockice leda ili zamrznutu flaširanu vodu. Umotajte jednu ili drugu ili oba u peškir, zavežite dva kraja kanapom i stavite između dve stolice koje ćete postaviti ispred ventilatora. Ispod peškira stavite posudu u koju će kapati voda iz otopljenog leda.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.