Znate li gde je najbolje sipati prašak za veš: Trik uz koji će odeća mirisati i sedam dana nakon pranja (video)

Mnogi misle da je pranje veša jednostavan proces – prljav veš se stavi u bubanj, vrata se zatvore, u pregradu se sipaju prašak i omekšivač i mašina se podesi na željeni ciklus. Međutim, posle završetka pranja dočeka ih neprijatno iznenađenje. Veš nije potpuno čist, a ni miris nije najprijatniji.

Možda je problem u načinu na koji sipate prašak u veš mašinu.

Naime, devojka po imenu Beki Marfi, koja na TikToku često objavljuje razne trikove za čišćenje, tvrdi da je greška ubaciti prašak za veš u namenjenu pregradu, već da je mnogo bolje staviti ga direktno u bubanj.

@cleanwithbekxx

Shocked at how many people did not know this🤯 #cleanwithbekxx #cleaninghack #washingmachine #cleantok #fyp #lifehack

♬ original sound – CleanwithbekXx

„Šokirana sam koliko ljudi ovo nije znalo“, napisala je ona uz video, dodajući da stavljanje praška u namenjeni deo može da ošteti mašinu.

Ona, takođe, tvrdi da će se veš mnogo bolje oprati kada prašak stavite direktno u bubanj jer voda tako bolje zapeni, a oprani veš ima intenzivniji miris.

I dok su se u komentarima javili neki koji tvrde da Bekin trik zaista funkcioniše, drugi kažu da im nije jasno čemu onda uopšte služe pregrade za prašak i omekšivač na mašinama.

Ako odlučite da prašak ubacite direktno u bubanj mašine, morate da povedete računa o jednom – da ne stavite previše veša jer to može da spreči da se prašak otopi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.