U trendu

Znate li kako ćete najlakše očistiti indukcijsku ploču? U tri koraka sva prljavština nestaje

Poslednjih godina indukcijske ploče za kuvanje sve se više kupuju, no malo ko razmišlja o održavanju. Neretke su situacije da pokušavate da očistite ploču, no sjaj ne postižete, a mrlje ostaju na njoj. Uz pomoć ove metode rezultate ćete postići brzo i jednostavno zbog čega su se mnogi odlučili svoje dotadašnje, plinske ili električne ploče za,ene upravo njima, piše Simply Better Living.

Najbolji savet kog bi trebalo da se pridržavate je da očistite ploču odmah nakon što završite s kuvanjem i to baš nakon svake upotrebe, iako vam se ne čini da je uprljana. Indukcijske ploče lako se čiste zbog neporozne staklokeramičke površine, ali sada dolazimo do onog dela koji mnogima zadaje glavobolju, a to je kako postići da indukcijska ploča ima sjaj, a bude bez mrlja.

Prvi korak: Pričekajte da se ploča pre početka čišćenja u potpunosti ohladi. To je najvažniji deo da bi indukcija bila bez mrlja jer će svaka tečnost za čišćenje koju koristite u suprotnom ostaviti tragove.

Drugi korak: Nakon što se ploča ohladi, uzmite svoje uobičajeno sredstvo za čišćenje indukcijske ploče i naprskajte ga pa obrišite krpom od mikrofibera.

Treći korak: Umesto papirnatih ubrusa, indukcijsku ploču za kraj obrišite drugom krpom od mikrofibera i kružite po površini malim pokretima, čime ćete zapravo postići efekt poput poliranja, zahvaljujući čemu će mrlje nestati, prenosi Večernji list.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar