U trendu

Znate li kako se pravilno peru džemperi: Jedino ovako ih nećete uništiti

Pravilna nega vaših džempera može smanjiti trošenje i habanje i produžiti im vek trajanja.

Evo ključnih koraka koji su neophodni kod pranja pletiva kako ne bi uništili vlakna.

Koristite blagi deterdžent

Mnogi ljudi odluku o tome šta će koristiti temelje isključivo na ceni ili mirisu, ali to nije uvek najbolja opcija. Ako želite da zadržite svoj omiljeni džemper mekim i produžite mu vek trajanja, treba da koristite blagi deterdžent za pranje rublja. Takođe morate biti sigurni da koristite taj deterdžent prema preporukama proizvođača.

Uklonite mrlje na pravi način

Većina proizvoda za uklanjanje mrlja je jaka i zapravo može oštetiti tkaninu dok uklanja mrlju. Umesto da koristite jake hemikalije za čišćenje, razmislite o isprobavanju nekih prirodnih sastojaka za uklanjanje mrlja. Mnogo su bezbedniji za vaše džempere, a mnogi od njih deluju čak i bolje od skupih proizvoda za uklanjanje mrlja.

Soda bikarbona efikasno deluje kada su fleke na odeći u pitanju. Neretko se koristi u kombinaciji s limunom.

Možete je rastvoriti s mlakom vodom i tako politi deo odjeće koji je isflekan, sačekati nekoliko minuta, a zatim isprati. Ukoliko se fleka ne skine odmah, ovaj postupak ponovite više puta.

Nemojte koristiti omekšivač

Omekšivači imaju tendenciju nakupljanja na odeći i zapravo je mogu učiniti manje mekom. Takođe mogu da oštete određena svojstva tkanina pa ih je najbolje izbegavati.

Izvrnite džemper naopako pre pranja

Pre nego što džemper stavite u veš-mašinu, okrenite ga naopako. To pomaže u zaštiti spoljne strane odeće od oštećenja do kojih može doći tokom ciklusa pranja.

Pokrenite dodatni ciklus ispiranja

Kada je reč o održavanju džempera lepim i mekanim, dodatni ciklus ispiranja je neophodan. On osigurava uklanjanje svakog traga deterdženta, što je važan korak kada se radi o tome da vaš džemper ostane mekan.

Preskočite sušilicu

Sušilica bi samo izgužvala i oštetila džemper.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar