U trendu

Znate li kako se skidaju i čiste stakla na vratima rerne: Žena pokazala neverovatan trik

Domaćica je otkrila trik za čišćenje prljavog stakla na rerni a koji sigurno niste znali. Naime, žena iz Australije je otkrila da godinama nije mogla da ukloni nečistoće sa duplih stakala na rerni.

Pokušavala je uz pomoć sapunice i raznih sredstava da je izriba ali neki delovi su ostajali nedostupni. Međutim, njen suprug joj je pokazao da postoji genijalno rešenje koje olakšava čišćenje rerne i omogućava vam da pristupite celoj površini bez problema: dovoljno je samo da uklonite staklo iz okvira.

Iako ste pomislili da za uklanjanje stakla zahteva posebno umeće ili upotrebu alata, video-snimak prikazuje da je ova tehnika toliko jednostavna – dovoljno je samo skinuti gornji deo okvira i nežno izvući staklo. Sada možete celo staklo lako da prebacite u sudoperu ili kadu i da ga dobro istrljate. Kada završite sa čišćenjem, vratite ga nazad u okvir i dobro ga pričvrstite.

Najbolje sredstvo za uklanjanje masnoće sa stakla rerne

Najpre sipajte malo sode bikarbone u činiju, pa dodajte vodu, tek toliko da napravite gustu smesu. Zatim pastu koju ste dobili razmažite po vratima vaše rerne i pustite da odstoji oko pola sata. Uzmite mokar sunđer i krenite sa ribanjem.

Iznenadićete se kada vidite koliko je soda moćna u odstranjivanju masnoće.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (3)