U trendu

Znate li šta znači simbol trougla na etiketama odeće? (foto)

Znate li šta znače simboli na etiketama na odeći? Oni mogu da budu prilično zbunjujući pa izvlačenje najdražeg odevnog predmeta iz mašine za pranje veša može postati neprijatno iskustvo.

Verovatno vam se barem jednom dogodilo da majica iz mašina za pranje veša izađe skupljena, oštećena ili razvučena, ponekad čak i bezbojna. Prosečna etiketa sadrži nekoliko simbola, poput onoga za ručno pranje koji dolazi u obliku posude i ruke, piše Zadovoljna.hr.

Tu je i posuda s tačkama, koja govori treba li da se koristi hladna (jedna tačkica), mlaka (dve tačkice) ili vruća (tri ačkice) voda.

Precrtana posuda znači da predmet uopšte ne bi trebalo da perete, nego bi ga bilo najbolje odneti na hemijsko čišćenje kad se zaprlja. Poznat nam je i simbol u obliku pegle koji govori podnosi li odeća takav tretman, te oni koji govore smemo li i na koji način da sušimo odeću.

Među poznatim simbolima, na nekoj odeći možemo primetiti i trougao u raznim oblicima. Taj se simbol odnosi na izbeljivanje odeće, a u nastavku pročitajte šta znače njegove varijante.

– Prazni trougao označava da možete koristiti bilo koju vrstu izbeljivača za taj odevni predmet.

– Trougao ispunjen dijagonalnim linijama znači da možete koristiti samo izbeljivače koji ne sadrže hlor.

– Ispunjeni i precrtani trougao nam govori da na tom odevnom komadu ne smemo da koristimo nikakve izbeljivače kako ga ne bismo uništili.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar